Kabeh Kategori

PFM VS Zirconia: Bahan endi sing luwih apik?

Wektu: 2021-01-08 Komentar:38

PFM VS Zirconia: Bahan endi sing luwih apik?

Kanthi pangembangan teknologi CADCAM, zirconia dadi saya populer lan nambah alur kerja lan remake luwih cepet, akeh laboratorium mandheg nindakake PFM saiki.

"Desain, sprining, investasi, burnout, devesting, pagawean logam, ngoksidasi, brading udara, opaquing 2x's, numpuk porselen, nambah, ngrampungake, pewarnaan, kaca lan liya-liyane ....... uga akeh wektu, dheweke ' wis dadi pembunuh lab ”ujare dening Aaron," Ora mbesuk lan tanpa dheweke, laboratorium bisa uga luwih apik ".

Ternyata, minangka pabrikan bahan cadcam gigi, disaranake luwih akeh tinimbang zona ing PFM, nanging apa sing kudu sampeyan gunakake kanggo restorasi yen ora duwe pabrik, scanner, printer, lan teknologi larang liyane? Wangsulane bakal mesthi dadi PFM sing bisa nggawe seni kanthi sawetara cara sing murah nanging angel. kaya ing Afrika utawa negara liya, mesthi bakal ana pasar kanggo PFM.

Makutha porselen-campuran-menyang-logam (PFM) wis pirang-pirang taun wis sukses digunakake, nyedhiyakake dokter kanthi restorasi sing bisa dipercaya, estetis, lan tahan lama. Nanging, sajrone sawetara taun kepungkur, tambah akeh dokter sing milih restorasi zirconia. Cacahing Makutha PFM sing dijaluk dening dokter luwih murah tinimbang restorasi kabeh-keramik lan zirconia. Sawetara dokter gigi nggunakake restorasi zirconia utawa kabeh keramik meh istimewa, utamane yen mung mulihake siji unit. Ngalih saka siji materi menyang materi liyane wis cukup cepet, mula ora ana riset jangka panjang sing bisa dipercaya babagan restorasi zirconia. Yen dibandhingake, PFM wis digunakake kanthi luwih saka 60 taun, lan daya tahane wis dievaluasi kanthi ekstensif.

Bahan sing Digunakake kanggo Pabrik Koruna PFM

Umume, ana telung kategori campuran paduan gigi sing digunakake nalika nggawe mahkota PFM: sing ora larang regane, semi-larang regane, lan bangsawan sing dhuwur. Paduan sing ora larang regane sok diarani logam dasar kanthi isi logam mulia kurang saka 25%. Logam kasebut asring ngemot persentase kobalt, nikel, kromium, utawa berilium. Paduan semi-larang regane duwe paling ora 25% isi logam mulia. Paduan logam mulia duwe luwih saka 60% isi logam mulia sing kalebu emas, platinum, utawa paladium. Paduan logam mulia ngemot 40% emas. Substruktur logam dilapisi porselen feldspathic.

 

Bahan sing Digunakake kanggo Pabrik Koruna Zirconia

Pilihan kanggo makutha zirconia kalebu Zirconia HT STZirconia UT, Zirconia Pre Shaded lan Zirconia Lapisan. Zirconia Solid minangka monolitik lan minangka bahan paling kuat sing kasedhiya. Apik banget kanggo pasien sing ngalami masalah clenching utawa grinding lan paling cocog kanggo mahkota lan jembatan posterior. Zirconia UT digawe saka bahan sing luwih kuat tinimbang restorasi PFM nanging isih nduweni translucency alami lan estetika sing apik banget. Cocog banget kanggo mahkota anterior lan jembatan nganti 3 unit. Zirconia Layered minangka bahan kuat liyane sing cocog kanggo jembatan lan mahkota. Substruktur kasebut yaiku zirconia kanthi porselin dilapisi lan padha karo PFM.

 

Napa Pilih PFM?

Keandalan restorasi PFM pancen wis kacathet, lan mayuta-yuta restorasi wis diselehake ing saindenging jagad. PFM dikenal bisa bertahan sajrone 30 taun nalika digunakake ing kahanan sing bener lan kanthi higienene pasien sing apik.

Karakteristik restorasi PFM:

· PFM yaiku strong lan cocog kanggo digunakake ing kabeh area tutuk lan ing kahanan klinis

· Sukses klinis restorasi PFM wis kabukten kanthi riset jangka panjang

· Penelitian klinis nunjukake manawa mahkota PFM tunggal bakal tahan suwene pirang-pirang taun, lan jembatan PFM telung unit uga duwe umur sing cukup dawa

· Makutha lan kreteg PFM nyedhiyakake estetika sing cukup apik, utamane sajrone sawetara taun pisanan

· Lampiran presisi bisa digunakake karo PFM, nalika restorasi zirconia durung entuk kemampuan iki

· Restorasi PFM bisa digunakake kanggo jembatan jarak dawa lan kabukten dadi pilihan materi sing efektif ing jangka sing luwih dawa

 

Potensi Masalah Nggunakake Koruna PFM

Nalika keandalan lan daya tahan PFM ora bisa diselehake, angel banget kanggo nggawe restorasi sing estetis amarga substruktur logam. Substruktur kasebut kudu ditutupi opaque lan bisa uga katon rada sanajan sawise dilapis karo porselen. Opaque uga nyegah cahya liwat restorasi kaya untu alami. Masalah potensial liyane kanggo restorasi PFM yaiku resesi karet. Suwe-suwe, nalika jaringan permen karet surut, wates logam PFM katon, nggawe garis warna abu-abu sing ora nyenengake. Salah sawijining cara kanggo ngatasi masalah iki yaiku nggunakake wates porselen, nanging iki bisa uga ora mesthi solusi sing praktis. Makutha PFM dilapisi karo porselen feldspathic, sing minangka bahan sing relatif ringkih sing nganggo untu lawan kanthi tingkat sing dhuwur banget. Iki bisa dadi masalah nalika mulihake untu ing bruxer.


 

Napa Pilih Pamulihan Zirconia?

Pemulihan zirconia nyedhiyakake sawetara kaluwihan menyang dokter, lan ngenalake zirconia sing luwih anyar lan estetis wis nambah daya tarik. Luwih akeh dokter milih mindai persiyapan waos tinimbang njupuk kesan tray biasa. Laboratorium gigi nggunakake pindai kanggo nggawe restorasi kanthi presisi kanthi gampang.

Karakteristik restorasi zirconia:

· Bahan kasebut nyedhiyakake kekuwatan dhuwur

· Biokompatibilitas zirconia sing dhuwur ora bakal nyebabake alergi ing pasien sing duwe reaksi alergi marang restorasi PFM

· Tanggepan jaringan alus sing apik migunani kanggo pasien sing ngalami iritasi jaringan alus sing disebabake PFM utawa restorasi logam

· Restorasi dipasang kanthi presisi, mula watese akurat banget

· Dheweke cocog kanggo restorasi mahkota lengkap sing kosmetik penting lan dibutuhake kekuatan lan daya tahan tambahan

· Dheweke tahan panas lan adhem, sing nyuda hipersensitivitas

· Preparasi untu kurang dibutuhake

· Zirconia padhet cocok kanggo bruxer amarga awet

· Dheweke bisa nutup topeng warna ing waos, implan, lan inti logam

· Resesi permen karet ora bakal mengaruhi estetika, lan perubahan warna marginal bakal dihindari

 

 

Pertimbangan Nalika Nggunakake Restorasi Zirconia

Zirconia minangka materi sing luwih anyar lan luwih sithik pasinaon kasus sing ditindakake babagan umur dawa, nanging perkenalan bentuk zirconia sing luwih anyar wis ngilangi akeh kekhawatiran saka dokter sadurunge. Sadurunge, bentuk asli zirconia ora duwe tembus restorasi lithium disilicate. Yen dibandhingake, zirconia modern saiki bisa nggawe restorasi kaya urip, lan kekuwatane nggawe pilihan sing unggul ing pirang-pirang kahanan. Cocog kanggo restorasi anterior lan posterior lan estetika dadi perhatian paling gedhe.

Siji kuwatir yaiku ketahanan materi iki dadi angel ndeteksi bosok ing sangisore mahkota, nanging restorasi digawe kanthi presisi nggunakake teknologi CADCAM,nyuda kamungkinan infeksi.

Ing jaman biyen, dokter takon apa porselen sing digunakake kanggo lapisan zirconia gampang dicincang. Faktor risiko chipping kalebu bruxism lan ora nggunakake klambi wengi. Pengenalan zirconia padhet estetis sing cocog kanggo bruxers wis ngatasi masalah kasebut. Nyatane, zirconia padhet minangka pilihan sing luwih cocog kanggo bruxer tinimbang PFM.

Nganti saiki, bukti klinis tingkat kaslametan jangka panjang restorasi adhedhasar zirconia pancen disenengi, sanajan ngenalake bahan adhedhasar zirconia sing luwih maju teknologi sajrone pirang-pirang taun kepungkur, mula angel mbiji. Panaliten mbesuk bisa uga nuduhake manawa bentuk zirconia sing luwih anyar iki ngasilake asil jangka panjang sing luwih apik. Pasien saya nuntut pamulihan sing luwih estetis, lan luwih gampang nampa panjaluk kasebut nalika nggunakake zirconia.


KONTAK US

+ 86 15084896166/+ 98 912 295 2210

info@dentalzirconiadisc.com

Juxing, 8 # Lujing Road, Changsha, Hunan